AMFI Valdres 

Amfi Valdres bytter ut 750 armaturer til miljøvennlige LED-armaturer og reduserer energiforbruket i tillegg til å spare miljøet. Hele anlegget er prosjektert av Valdres Installasjon og armaturene kommer fra Glamox.
AMFI Valdres har i dag 17 butikker fordelt på 11.800 kvadratmeter butikklokale. I mai 2022 ble AMFI Valdres resertifisert som Miljøfyrtårn og har i dag en miljøbevisst drift på senteret.

AMFI Valdres bytter 750 armaturer

AMFI Valdres bytter 750 armaturer 

Nye LED-armaturer hos Biltema

Fargetemperatur 

På senteret er det ulike butikker med ulikt lysbehov. De ulike produktene i butikken krever ulik belysning. Verktøy og elektronikk krever annen belysning enn hva for eksempel møbel og interiør gjør. Fargetemperatur måles i Kelvin og skalaen angir fargetemperaturen fra kalde farger (6 000K) til varme farger (3 000 K). For verktøy og elektronikk, er det å anbefale belysning som ligger i den kalde delen av skalaene, mens for møbel og interiør, anbefales det å velge belysning som ligger i den varme delen av skalaen. Ved valg av nye LED-armaturer kan det installeres lystring som i tillegg til å regulere lysmengden, også regulerer fargetemperaturen. 

Konvensjonnelle lysstoffrør fases ut

Konvensjonelle lysstoffrør er forbudt å produsere og importere. RoHS-direktivet er en del av EUs mål om å fase ut unødvendige giftige kjemikalier, som er skadelige for miljøet og folkehelsen. Konsekvensen er at konvensjonelle lysstoffrør som inneholder høye mengder kvikksølv, fases ut.

Les hele saken her