Fremtidenes førstevalg på Stavsjø

Ute på Stavsjø møter vi Per Olav Plassen. Han er daglig leder ved Eltera Plassen og har etter hvert opparbeidet seg lang erfaring fra forskjellig typer elektrikerarbeid. Når man ser rundt seg på Stavsjø er det ikke vanskelig å se for seg hvorfor Eltera Plassen får mange oppdrag innenfor landbrukssegmentet - her er det nemlig åkere og gårdsbruk nesten så langt øyet kan se. Per Olav forteller velvillig om hvor viktig forankringen i lokalsamfunnet er for Eltera Plassen, og forteller videre at de hele tiden jobber for at kundene deres skal sitte igjen med en god opplevelse. 

- Vi har et mål om at kunden alltid skal være fornøyd med det arbeidet vi leverer, og det målet skal vi strekke oss svært langt for å oppnå. Vi pleier å si at «ryktet går» her på bygda, så vi er avhengige av å levere arbeid som kundene våre er villige til å anbefale videre. Vi ønsker å være folk i områdets førstevalg når de har behov for hjelp med det elektriske. Det at vi vinner mange anbud i området og at vi har fått mange faste kunder mener jeg at er et bevis på at vi ofte lykkes med målet vårt, forteller Per Olav. 

Les mer om: Eltera Plassen

Fem elektrikere står foran en åker på Stavsjø

Per Olav (t.h) sammen med resten av de ansatte hos Eltera Plassen. 

Tar i bruk viktig teknologi 

Eltera plassen har tatt en ledende posisjon i området når det kommer til bruken av termografi. Det har også resten av avdelingene i ElteraGruppen fått med seg, som har ledet til mange termografioppdrag for Eltera Plassen. 

- Ved å ta i bruk termografiske undersøkelser kan vi oppdage feil ved el-anlegg som vi kanskje ikke ville ha oppdaget ellers. Vi har anvendt termografi i over 8 år, og kommer til å fortsette med det i fremtiden også. Vi ser også at vår kompetanse verdsettes av hele Elterafamilien når vi blir spurt om hjelp på termografi av andre avdelinger i konsernet, sier en stolt Per Olav. 

En termografisk undersøkelse kan synliggjøre feil som er vanskelig å oppdage på el-anlegg.

- Å ha ElteraGruppen i ryggen er en stor fordel

Per Olav kan fortelle at Eltera Plassen ble en del av ElteraGruppen i 2017, og at det er en avgjørelse som de ikke har angret på. Siden elektrikerfaget er i konstant utviklingen og det er viktig å følge med i tiden for å kunne tilby kunden de beste tjenestene. Her har ElteraGruppen vært til stor hjelp ifølge Per Olav. 

- Siden jeg startet som elektriker så har det vært en enorm utvikling i faget, og den ser ikke ut til å stoppe opp med det første. Spesielt vil det nok bli et enda større fokus på styringssystemer og energibesparende løsninger – som er bra for både miljøet og lommeboka. Etter at vi ble medlem i ElteraGruppen har vi utviklet et godt samarbeid med de andre avdelingene, og det at vi kan både låne inn og ut folk med ulik kompetanse er en stor styrke for oss. Dette har vi lært mye av, og vi er veldig fornøyde med ordningen. Å være en del av ElteraGruppen gjør at vi føler oss veldig trygge i møte med utviklingene innenfor faget, avslutter Per Olav.

Vil du vite mer om Eltera Plassen og Per Olavs tanker? Trykk her for å lese en full-versjon av intervjuet