Moderne løsninger i Raufosshallen

Det var store behov for fornying av flerbrukshallen på Raufoss i Vestre Toten. Det var behov for å sette opp en ny del med flere nye områder, i tillegg til rehabilitering og ferdigstilling av den gamle delen. 

Vestre Totens nye flerbrukshall, Raufosshallen, ligger sentralt i Raufoss med kort avstand til barne- og ungdomsskolen. Både idrettslag og skolene bruker hallen flittig. Det arrangeres flere ulike typer idretter der – Innebandy, håndball og turn har i de senere årene tatt opp mye plass. 

For å få mest ut av arealet, valgte kommunen å gjøre mer ut av det eksisterende bygget – og ikke minst utvide til en ny del. Eltera Gjøvik kom derfor inn som leverandør av el-installasjoner. 

Eltera Gjøvik på besøk i Raufosshallen.

Moderne løsninger med ITB

Et av målene for Vestre Toten Kommune var å skape løsninger som var bærekraftige og fleksible. Solcellepanel, som på sikt vil skape miljø- og budsjettvennlig strømforsyning, ble tatt i bruk på hele siden av bygget. 

Eltera Gjøvik har stått for el-installasjonene i både den gamle delen, og i den nybygde. Prosjektleder Bjørn Erik Opsanger forteller at den gamle delen er helt etter dagens moderne standard, med alle sine installasjoner. 

Stig Gøran Bakke er ITB-ansvarlig hos Eltera Gjøvik og har jobbet nært med prosjektleder Bjørn Eirk Opsanger. 

– Lydanlegg, brannvarslingsanlegg, sentraliserte systemer, styringsanlegg og belysning er bare noen av el-installasjonene vi har stått for. Vi har også ITB-løsninger her, sier Bjørn Erik. 

Anlegget rommer nå to flerbrukshaller, egen dansesal, boksesal og e-sportrom, med tekniske installasjoner tilknyttet de ulike rommene. 

Les hele saken her