Landbruksbygg

I landbrukssektoren utsettes byggene for et helt annet type press enn vi ser i andre bransjer. Ytre faktorer, som støv, smuss, gasser, fuktighet og vibrasjoner, gjør at el-anlegget må ha jevnlig oppfølging. Vi kjenner utfordringene og behovet til landbrukssektoren, og tar hensyn til forholdene. 

Utviklingen i landbrukssektoren skjer raskt. I dag er de aller fleste landbruk automatiserte, med behov for el-installasjoner som forenkler driften og reduserer både kostnader og miljøavtrykk. For å sikre effektiv og driftsforsvarlig produksjon må også dyrevelferden prioriteres. Da må man se på hvilket miljø de omgir seg med, som for elektrobransjens del handler om god ventilasjon, varme og sikkerhet. 

Alt henger sammen. Vi tror at den vissheten er elementær for å lykkes med leveransene innen landbrukssektoren. 

Kjernekompetanse innen landbruk

Alle som er involvert i landbruksbygg, vet hvor omfattende det kan være å drifte. I det daglige har dette blitt forenklet med landbruksautomasjon. Hvor stor del av driften som automatiseres er fremdeles variabelt fra sted til sted, men de fleste landbruk har en viss grad av automasjon. 

Styringssystemer er en selvfølge i landbrukssektoren. Spesielt er det hjelpsomt for å sikre at dyrene lever under gode forhold – og at man ikke bruker for mye strøm om det ikke trengs. 

For andre handler det om å få automasjon i konkrete oppgaver. Det kan være overvåkning, sprøyting, sortering og så videre. Norsk landbruk er allerede godt i gang, og flere enkeltoperasjoner er allerede svært enkelt å automatisere.

Et grønnere landbruk

Potensialet innen landbruksautomasjon er fremdeles stort. Vi i ElteraGruppen er stolte over å levere tjenester til en bransje i så stor utvikling. Ved å fokusere på grønnere, smartere og mer nyskapende løsninger, kan vi få langt mer bærekraft i sektoren.  

Avanserte el-installasjoner krever også kontinuerlig vedlikehold. Våre eksperter har god kjennskap til hva som kreves av landbruksinstallasjonene, og utfører jevnlig service, termografitjenester og el-kontroll. 

Denne forutsigbarheten gjør at bonden trygt kan stole på at el-anlegget er ivaretatt – til enhver tid. 

Finn din bedrift i ElteraGruppen

ElteraGruppen har hovedkontor på Nesbru, ca. 10 minutter vest for Oslo. Våre virksomheter er og finne i Bergen, Sandnes, Porsgrunn, Oslo, Lørenskog, Skedsmokorset, Nannestad, Eidsvoll, Elverum, Trysil, Ringsaker, Stavsjø, Lillehammer, Gjøvik, Fagernes og Trondheim.

Kartet som viser nedslagsområdene er interaktivt – finn virksomhetene nær deg!