Smart lysstyring gjør hverdagen bedre

Med god og riktig belysning kan vi skape en gunstig døgnrytme, forbedre de kognitive evnene og øke følelsen av velvære for de som trenger belysningen. Riktig lys til riktig tid kan påvirke alt fra søvnen vår til hvordan vi føler oss og presterer. Det er nettopp derfor Human Centric Lighting (HCL), har god effekt når det tas i bruk i skoler, helseinstitusjoner, kontorer og industribygg.

Det forskes i dag mye på de faktiske effektene av å tilpasse belysningen, vi følger med på denne utviklingen og vil løpende dele vår kunnskap gjennom våre nettsider.

Hvordan vi påvirkes av lyset

Fordelen med HCL

Lys påvirker oss både visuelt og biologisk. Smart lysstyring kan skape en gunstig døgnrytme som forbereder de kognitive evnene og kan brukes til å gi visuelt ideelle arbeidsforhold i krevende miljøer. Kilde: Glamox AS.

Vi sover bedre

Søvnkvaliteten blir forbedret ved at kroppens hormon-balanse justere. Spesielt viktig for utsatte grupper som ungdommer, skiftarbeidere, psykiatriske pasienter og personer med demens.

Vi presterer bedre

Smart lysstyring kan gi bedre ytelse ved å øke konsentrasjonsevnen og gjøre den enkelte mer våken og opplagt, som igjen kan bidra til at det gjøres bedre jobb og færre feil i arbeidet.

Vi føler oss bedre

Brukere av smart lysstyring forteller at de føler seg sunnere, lykkeligere og mer opplagt. Det er fordi riktig belysning stimulerer den naturlige døgnrytmen, som igjen gir økt velvære.