Kommersielle bygg

I dag er mange bygg miljømessige utdatert allerede før de er ferdigstilt. Kunnskapen om miljøvennlige bygg og den tilgjengelige teknologen har utviklet seg og vi i ElteraGruppen vil ytterligere bidra i prosessen med vår kunnskap og vår kompetanse. 

Utviklingen går så fort i dag at mange bygg er utdatert før det er ferdigstilt. Dette er ekstra viktig i et bærekratftperpektiv, for hvordan vet vi at løsningene vi installerer er godt nok stilt for fremtiden? ElteraGruppen har spisskompetanse innen kontorer, butikker og detaljhandel, og kan hjelpe deg i alle ledd av prosessen. 

For å utvikle bærekraftige bygg må vi tenke langsiktig. Det handler om å se både de store, og de små tingene, i en sammenheng – de vil også redusere driftskostnadene i lengden, som er viktig for entreprenørene og byggherrene. 

Vi i ElteraGruppen er eksperter på å flette gode opplevelser i kommersielle bygg sammen med driftsforsvarlige, bærekraftige el-installasjoner. Bruksverdiene i byggene må enkelt la seg kombinere med det miljøvennlige aspektet. 

Eksempelvis er det utrolig viktig å la belysningen i en butikk underbygge identiteten i merkevaren, og skape en opplevelse som inspirerer sluttkunden og får dem til å handle. For å få den gode synergien må det også kombineres med bærekraftige valg, som LED-belysning og avansert byggautomasjon

Kampen om kundene

Fysiske butikker er i konstant konkurranse med nettbutikkene. For å vinne kampen om kundene er det viktigere enn noen gang å gi dem en opplevelse. Butikkbelysning er en verdifull stemningsskaper, og kan – når det er gjort riktig - styrke merkevaren din. Et godt lyskonsept skaper trivsel og salg i butikken, og skjuler også de tingene du ikke vil vise frem. Våre eksperter vet hvordan du kan bruke belysning til din fordel. 

Vi jobber målbevisst med å gi kundene våre løsninger som reduserer miljøpåvirkningen og driftskostnadene – gjerne samtidig. Ved å koble belysningen til moderne styringssystemer kombinerer du de gode løsningene med bærekraftige valg, som kan vare mange år frem i tid. 

Gode fasiliteter øker trivselen

For kontorbygg vil det alltid være to ting som har førsteprioritet: Belysning og automasjonssystemer. Dagens arbeidsliv ser ikke likt ut som det gjorde for bare et par år siden. I kjølvannet av pandemien er ikke alltid hele staben på kontoret samtidig, og da er det viktig å ikke bruke unødvendige mengder strøm og energi. 

Samtidig både flytter og ommøblerer man ofte, spesielt er det gjeldende for bedrifter som er i vekst. 

Våre eksperter ser nøye på disse prosessene, og ser om endringene kan gjøres mer bærekraftige. Om du skal endre noe på kontoret kan du eksempelvis bevare mye av det gamle du har, og investere i moderne elementer som gir deg mer stabilitet – og bedre økonomi på sikt. 

Reduser energibruken ved å velge smart

Vi følger den teknologiske utviklingen, og kan gi deg gode råd om hvordan du reduserer energibruken. Et av de første tiltakene er å kartlegge hvilke bruksbehov du har til kontoret. Deretter kan vi anbefale flere tiltak for å energieffektivere lokalene. 

Ved å automatisere de tekniske løsningene – blant annet lys, varme, ventilasjon og sikkerhetssystemer – får du mer forutsigbarhet, og også mer kostnadsbesparelser over tid. Redusert energibruk er ikke bare et godt økonomisk tiltak - det er også bærekraftig og godt for miljøet.

Finn din bedrift i ElteraGruppen

ElteraGruppen har hovedkontor på Nesbru, ca. 10 minutter vest for Oslo. Våre virksomheter er og finne i Bergen, Sandnes, Porsgrunn, Oslo, Lørenskog, Skedsmokorset, Nannestad, Eidsvoll, Elverum, Trysil, Ringsaker, Stavsjø, Lillehammer, Gjøvik, Fagernes og Trondheim.

Kartet som viser nedslagsområdene er interaktivt – finn virksomhetene nær deg!